A tegnapi erős szinteken kezdett a magyar deviza, az euróért a reggeli órákban 286,30 forintot kértek, innen azonban kisebb korrekciót végrehajtva 287,80-ig gyengült a forint az euróval szemben - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője. Tíz óra után nem sokkal az eurórért 287,30, a dollárért 227, a svájci frankért pedig 239,20 forintot kértek; az eurót  1,2660 dolláron jegyezték.

A forint visszafogott forgalomban - régiós társaival együtt elsősorban az euró dollárjegyzését követve veszített erejéből; az euró/dollár 1,27 körüli szintről 1,2650-ig ereszkedett.

A Federal Reserve szerda esti, a kamatdöntő ülést követő bejelentésére - miszerint az amerikai központi bank kiterjeszti kötvényvásárlási programját, azonban nem tervez további mennyiségi könnyítést - rövid időre 286 forint alá is benézett az euró árfolyama.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!