Teljesen váratlanul érte a piacot az összehangolt jegybanki akció híre szerdán magyar idő szerint 14 órakor. A világ legnagyobb központi bankjai koordinált likviditásnövelő intézkedéseket jelentettek be.

A bejelentést követően óriásralli bontakozott ki, az euró dollárárfolyama 1,35-ig emelkedett, míg az euró forintjegyzése meredeken 306,50-ig süllyedt; "minden leomlott" - fogalmazott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci tradere. A svájci frankért 250,30 forintot kértek, miután délelőtt még 255 fölött is járt az árfolyam. A rallit a jó amerikai makroadat is támogatta.

A döntés utáni percekben óriási csapkodásba kezdett a piac, amely jelenleg ízlelgeti az abszolút meglepetést okozó hírt - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!