Erősödésbe váltott a forint

Az állampapír-aukciókon mutatkozó élénk kereslet is a forint malmára hajtotta a vizet, miközben nemzetközi fronton továbbra is a Líbiával kapcsolatos aggodalmak a meghatározók.
NAPI, 2011. február 24. csütörtök, 17:08
Fotó:

Pozitív fordulatot vett és erősödésbe váltott a forint csütörtökön, miután délelőtt és szerda este is tesztelgette az euró jegyzése a 275 feletti szinteket.

A tripla állampapír-aukcó sikere jó hangulatot hozott a forint piacára, így a hazai deviza felülteljesítő volt a régiós fizetőeszközökhöz képest - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője.

Hozzátette: a jó teljesítményben a magasabb hazai kamatszint mellett a jövő keddre ígért kormányzati csomaggal kapcsolatos óvatos bizakodás is szerepet játszhat.

Nemzetközi fronton ugyanakkor nem változott jelentősen a hangulat, ott továbbra is a Líbiával kapcsolatos aggodalmak a meghatározók. Ezt jelzi a svájci frank euróval és dollárral szembeni erősödése is: előbbi keresztárfolyam 1,28 környékén, utóbbi pedig 0,9250 alatt is megfordult, ami rekorderős frankot jelez az amerikai devizához mérten.

Az 1,38 környékén tanyázó euró/dollár keresztárfolyam nem reagált érdemben az amerikai makroadatokra, a piacok Észak-Afrikára figyelnek.

Délután háromnegyed öt tájban az euró 273,15, a dollár 198,10, a svájci frank 213,45 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK