Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Röviddel 19.30 óra előtt a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,87 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,40 százalék, a részvények szélesebb körére vonatkozó S&P 500-as mutató pedig 0,67 százalék erősödést jelzett - közölte az MTI.

Erősítette a befektetői bizalmat, hogy a napközben közölt adat szerint a vártnál jóval több munkahely jött létre az Egyesült Államokban januárban, valamint az a várakozás, hogy az amerikai elnök enyhíti a szigorú banki szabályozásokat.

Januárban 227 ezer új munkahely jött létre az Egyesült Államokban a szakértők által várt 175 ezer helyett.

A munkanélküliségi ráta eközben 4,8 százalékra nőtt a decemberi 4,7 százalékról, de így is a teljes foglalkoztatottsági szintnek számító 5 százalék alatt maradt.

Jó hír az is, hogy januárban az átlagos órabér csupán három centtel, 0,1 százalékkal nőtt, ami azt jelenti, hogy béroldalról nincs komolyabb inflációs nyomás.

Jelentősen emelkedtek a banki részvényárak péntek estig azokra a hírekre, hogy Donald Trump amerikai elnök rendeletben enyhíti az úgynevezett Dodd-Frank pénzügyi reformtörvényt, amit 2010-ben fogadtak el, csaknem két évvel azután, hogy az amerikai pénzügyi rendszer az összeomlás szélére került.

Péntek este a pénzügyi papírok mozgását követő tőzsdemutató 1,76 százalékos pluszban állt, november közepe óta legnagyobb napon belüli nyereséget mutatta.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 21 cent (0,39 százalék) emelkedéssel 53,75 dolláron állt.

Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül New Yorkban az euró 1,0775 dollárra erősödött a hajnali 1,0756 dollárról.

Az arany ára 1,25 dollárral (0,10 százalékkal) unciánként 1220,65 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!