Az emelkedő részvényindexek következtében enyhült az olaj árfolyamára nehezedő nyomás, miután a tartós keresletvisszaesés iránti félelmek alábbhagytak. A decemberi határidős könnyűolaj hordónként 2,1 százalékkal 62,05 dollárra való emelkedéshez hozzájárult a gyengülő dollár is. Nemrég az árfolyam a tavaly március óta nem látott 59,97 dollárra esett vissza. A londoni jegyzésű határidős Brent hordója 2,1 százalékkal 58,64 dollárra erősödött. A következő hét folyamán tovább drágulhat a fekete arany a Bloomberg konszenzusa alapján, mivel az üzletkötők túlzónak találják az energiahordozó 60 dolláros árszint alá történt süllyedését. Az elmúlt két hétben az olaj árfolyama elég szorosan követte az értéktőzsdei mozgásokat, így amennyiben kitart a bizakodás a részvényeknél és a dollár sem erősödik túlzottan, az energiahordozó is tovább drágulhat - véli Gerrit Zambo, a BayernLB üzletkötője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!