A pénzügyi piacokon az utóbbi hetekben kialakult pánikszerű hangulat a múlt hét végén enyhülni kezdett, a tőzsdék erősödtek, a befektetési menedéknek tekintett frank gyengült. A korrekció hétfőn is folytatódott, a közép-európai idő szerint hétfőre virradó éjjel zajló ázsiai kereskedésben a tőzsdemutatók tovább erősödtek, elsősorban annak hatására, hogy a japán gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben gyengült a márciusi földrengés, szökőár és atomkatasztrófa miatt.

A forint is erősödött hétfő reggelre. A svájci frankot 7 órakor 242,18 forinton jegyezték, ami ugyan több mint 40 forinttal gyengébb szint, mint az idei legerősebb - április 6-án regisztrált 198,89 forintos - árfolyam, de jelentős változás a múlt héthez képest, amikor 270 forint felett is volt a frank.

Az eurót 273,35 forinton jegyezték hétfőn kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Péntek este 273,39 forint volt az euró. Az amerikai dollár 191,29 forinton állt hétfő reggel, a péntek esti 192,05 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!