A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,05 százalékkal, az S&P 500 0,09 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,24 százalékkal állt keddi záróértéke fölött a nyitást követő percekben.

Az amerikai részvénypiacok továbbra is derűlátóak, a jegyzéseket támogatja a gyenge dollár, amely növeli az amerikai export versenyképességét, továbbá a globális konjunktúra élénkülése. Némi aggodalmat okoz ugyanakkor az Irán körül éleződő feszültség és Észak-Korea újabb fenyegetőzése.

Kedden erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,42 százalékkal, az S&P 500 0,83 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 1,50 százalékkal ment föl.

Az olajpiacon emelkedtek a jegyzések. A fegyveres erőszakba torkolló iráni tüntetések ellenére Irán olajtermelése és exportja zavartalan ugyan, de az árakba beépült egy rizikóprémium - mondják szakértők. A fedezeti alapok (hedge fund) további áremelkedésre számítanak, az áremelkedésre játszó határidős és opciós pozíciók összege több mint kilencszerese az áresésre spekuláló pozíciókénak.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 49 centtel 60,87 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 43 centtel 67,01 dollárra ment föl.

A dollár kissé erősödött, az euró kora délután 1,2029 dollár körül forgott a kedd esti 1,2051 dollárral szemben.

A dollár enyhe erősödése megállította az aranyár emelkedését. A fém unciáját (31,104 gramm) szerda kora délután 1316,56 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal alacsonyabban, mint kedd este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!