Enyhén emelkedtek a vezető indexek a nyitásban kedden a New York-i tőzsdéken - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,31 százalékkal, az S&P 500 0,10 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,29 százalékkal emelkedett a kereskedés első perceiben. (Hétfőn eséssel zárt New York. A DJIA 1,33 százalékkal, az S&P 1,37 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 2,09 százalékkal csökkent.)

Az olajárak kissé emelkedtek, termelési zavarok egy nagy kanadai mezőn, és a bizonytalan líbiai exportkilátások ellensúlyozták a kereskedelmi viták árleszorító hatását, és azt, hogy az OPEC és néhány, a szervezeten kívüli nagy termelő júliustól mintegy napi 1 millió hordóval, a globális kereslet 1 százalékával növeli a termelést.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 15 centtel 68,23 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 70 centtel 75,43 dollárra ment föl.

A dollár erősödött, az euró kora délután 1,1668 dollár körül forgott a reggeli 1,1704 dollárral szemben.

Az arany ára több mint hat havi mélypontra süllyedt, miután az értéktőzsdék kezdenek megnyugodni a hétfői zuhanás után, és a várhatóan tovább emelkedő amerikai kamatok támogatják a dollár árfolyamát. A politikai és gazdasági feszültség kiéleződése növeli az arany mint biztonságos befektetési eszköz iránti keresletet, az erősebb dollár viszont megdrágítja az aranyat a nem dollárral fizető vásárlók számára. A fém unciáját (31,104 gramm) kedden kora délután 1256,29 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,7 százalékkal alacsonyabban, mint hétfő este - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!