Talán mindegy, talán nem, de ez azt jelenti, hogy hivatalosan nincs recesszió az USA-ban, hiszen nem volt két olyan egymást követő negyedév, hogy a gazdaság zsugorodott volna, egyedül a harmadik negyedévben regisztráltak 1,3 százalékos GDP csökkenést. Ezek után este már egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy a FED nem csökkentette tovább irányadó kamatát, maradt az 1,75 százalék. Ennek ellenére a Nasdaq csak este mászott ki a negatív tartományból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!