A nem hivatalos adatok szerint az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,63 százalékkal, az európai FTSE Eurofirst 300 index 0,46 százalékkal erősebben fejezte be a szerdai kereskedést. Az európai kereskedési idő végén a frankfurti DAX index 0,52 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,28 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,59 százalék emelkedést mutatott.

Nap közben az EuroStoxx50 0,9 százalékos, a DAX 0,7 százalékos nyereségben is járt. Franfurtban a legnagyobb nyereséget a pénzügyi, távközlési és fejlett technológiai vállalatok érték el. A Commerzbank részvénye több mint három százalékkal, az Allianz részvénye másfél százalékkal, a Münchner Rück viszontbiztosító papírja pedig 1,3 százalékkal erősödött. A Deutsche Telekom részvénye közel két százalékkal, az Infineon részvénye több, mint egy százalékkal erősödött.

A vesztesek sorát közüzemi és vegyipari cégek alkották, az RWE, a Linde és a Henkel papírok mintegy fél százalékkal gyengültek, de veszített a Lufthansa is, szintén mintegy fél százalékot.

Az olajár emelkedett szerdán az amerikai készletek sorban harmadik hete tartó csökkenésének hatására. A 3 millió hordós emelkedésre számító piaci várakozásokkal szemben az amerikai készletek a múlt héten 6,2 millió hordóval csökkentek. , az európai kereskedési idő befejeztével a Brent 1,83 százalék emelkedést mutatott hordónként 46,72 dolláron, az amerikai WTI nyersolaj pedig 2,47 százalékos emelkedést 45,14 dolláron. Az arany határidős jegyzése 0,85 százalékkal unciánként 1329,35 dollárra emelkedett. Az euró/dollár árfolyam alig változott, az eurót 0,02 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1149 dolláron.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!