Erősödéssel indíthatnak a nyugat-európai piacok

Emelkedéssel indíthatnak a vezető európai tőzsdemutatók a keddi kereskedés kezdetén, miután hétfőn pluszban zártak a börzék.
MTI, 2016. október 4. kedd, 08:14
Fotó: MTI/EPA

Hétfőn a FTSE 1,22 százalékos emelkedéssel, a CAC pedig 0,12 százalékos erősödéssel fejezte be a napot. A frankfurti értéktőzsde hétfőn zárva volt nemzeti ünnep miatt.

A keddi kezdeti trendet befolyásolhatja, hogy pluszban álltak a vezető ázsiai tőzsdemutatók, részben a hétfőn ismertetett szeptemberi amerikai feldolgozói adat hatására erősödő dollár miatt, ami kedvez a térség exportálóinak.

Kedden igen kevés makrogazdasági adat várható. A legfontosabb ezek közül az augusztusi euróövezeti termelői árak alakulására vonatkozó szám lesz.

Kedd reggel, kevéssel fél nyolc előtt, 17 cent csökkenéssel, 50,72 dolláron állt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára.
Ugyanekkor az euró 1,1198 dollárra gyengült a hétfő esti 1,1218 dollárról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK