Erősödéssel nyitott Európa

A legfontosabb európai tőzsdeindexek kivétel nélkül emelkedéssel kezdték a napot - az erősödést a kedvező vállalati gyorsjelentések táplálták.
NAPI, 2009. július 30. csütörtök, 10:28
Fotó:

A csütörtöki nyitást követően emelkedtek az európai tőzsdék, köszönhetően a kedvező vállalati gyorsjelentéseknek - írja a Marketwatch. A francia CAC 0,7 százalékkal 3390 pontra emelkedett, a német DAX 0,6 százalékos erősödést követően, 5303 pontra kúszott fel, míg a brit FTSE index 0,9 százalékos pluszban nyitott és 4586 ponton kezdte a napot. Az eredményt publikáló vállalatok közül, a Shell papírjai 1 százalékos pluszban nyitottak, a France Telecom 3,2 százalékkal emelkedett, az Alcatel-Lucent részvényei majdnem 7 százalékkal erősödtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK