Erősödéssel nyitott New York

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,05 százalékkal, az S&P 500 0,06 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,16 százalékkal állt keddi záróértéke alatt a nyitást követő percekben.
MTI-Eco, 2015. november 25. szerda, 16:03
Fotó: Reuters

A piacokon kedden még elsősorban a Közel-Keletre figyeltek, ahol kiéleződött a feszültség, miután török gépek lelőttek egy orosz harci gépet. Miután egyelőre nem eszkalálódott a konfliktus, a befektetők a délután sorra megjelenő makroadatokból próbálnak meg újból következtetni a decemberben várható kamatemelés mértékére és a további kamatpályára. A kereskedés nyugodtnak ígérkezik, csütörtökön a hálaadás napja miatt a tőzsdék zárva vannak, és a piaci szereplők csak óvatosan vesznek fel pozíciókat.

Kedden erősödéssel zárt New York. A Dow Jones 0,12 százalékkal, a S&P 500 index 0,13 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,05 százalékkal emelkedett. Az olajpiac megfordult. Kedden a közel-keleti feszültség hatására emelkedtek a jegyzések, de szerdán ismét a nagy és tartósnak ígérkező túlkínálat alakította az árakat.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára decemberi szállításra 78 centtel 42,09 dollárra csökkent. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus ára januári határidőre 94 centtel 45,18 dollárra ment le.

A nemzetközi feszültség kiéleződése következtében kedden megdrágult az arany is, de szerdán már a dollár és a kamatemelési várakozások erősödésének következtében ismét csökkent az ára. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1074,76 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal alacsonyabban, mint hétfő este. A dollár erősödött. Az euró napközben 1,0578 és 1,0690 dollár között ingadozott, az európai valuta kora délután 1,0581 dollár körül forgott, az év eleje óta 12,53 százalékkal értékelődött le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK