Erősödéssel zárt a New York-i tőzsde

Erősödéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. július 6. péntek, 23:16
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 94,83 ponttal, 0,39 százalékkal, 24 451,57 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 23,11 ponttal, 0,84 százalékkal nőtt, és 2759,72 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 101,96 ponttal, 1,34 százalékkal erősödött, és 7688,39 ponton zárt.

Miután már korábban beépítették az árfolyamokba, a tőzsdei befektetők pénteken már fel sem vették a védővámok kölcsönös kivetésével élesbe fordult kereskedelmi háborúskodást az Egyesült Államok és Kína között, ehelyett az amerikai gazdaságban növekvő foglalkoztatásból levonható pozitív következtetésekre összpontosítottak - írta MTI.

A magángazdaság nem mezőgazdasági ágazataiban 213 ezer új munkahelyet töltöttek be júniusban, szemben az elemzők által várt 195 ezres növekedéssel. A munkanélküliségi ráta viszont 4,0 százalékra emelkedett az előző havi 3,8 százalékról, ami 18 éves mélypont volt.

A vesztesek között volt a kínai üzletben erősen érintett Caterpillar volt 0,3 százalékos csökkenéssel. A Boeing viszont 0,3 százalékkal erősödött annak ellenére, hogy forgalmának nagy hányadát Kínában bonyolítja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK