Erősödéssel zárt Amerika

Erősödéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. Az emelkedésnek jót tett, hogy vezető amerikai jegybankárok nyilatkozataiból ítélve nőtt a kamatemelés valószínűsége, javította a befektetői klímát az is, hogy júliusban már a negyedik egymást követő hónapban emelkedtek a fogyasztói kiadások az Egyesült Államokban.
MTI-Eco, 2016. augusztus 29. hétfő, 22:41
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 107,59 ponttal, 0,58 százalékkal, 18 502,99 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutatója 11,34 ponttal, 0,52 százalékkal emelkedett, és 2180,38 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 13,41 ponttal, 0,26 százalékkal mozdult feljebb, és 5232,33 ponton zárt.

A növekedést a pénzügyi szektor papírjai vezették. Ezeknek jót tett, hogy vezető amerikai jegybankárok nyilatkozataiból ítélve nőtt a kamatemelés valószínűsége, mert magasabb kamatkörnyezetben javul a pénzügyi vállalakozások nyereségtermelő képessége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK