A Mol 12 forinttal, 0,43 százalékkal 2832 forintra erősödött, 525,4 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,04 százalékkal 12 620 forintra nőtt, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,14 százalékkal 444 forintra emelkedett, forgalma 341,6 millió forint volt.

A Richter papírok 20 forinttal, 0,42 százalékkal 4754 forintra gyengültek, forgalmuk 1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3932,59 ponton zárt szerdán, ez 174,59 pontos, 4,25 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Mind globálisan, mind a hazai parketten pozitív a kép, emelkedés rajzolódik ki az európai és az amerikai piacokon is. Ez elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező pozitív hírfolyamnak köszönhető. A magasabb szintű egyeztetések csütörtökön kezdődnek Kína és Washington között, ami előtt több olyan hír is érkezett, mely támogatja az emelkedést - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Sajtóértesülések szerint Kína továbbra is kész részleges kereskedelmi megállapodást kötni az Egyesült Államokkal, ha Donald Trump amerikai elnök nem vet ki újabb vámokat, ideértve az októberre és decemberre megígért vámemeléseket. Cserébe Kína a számára nem kulcsfontosságú témákban engedményeket ajánl, például az amerikai agrártermékek importjának növelését.

A BÉT-en két nagy papír is lendületet kapott: az OTP 50 napos mozgóátlagáról rugaszkodott el, és 1 százalék feletti pluszban zárt, a másik erős nagy papír a Magyar Telekom, amelynek sikerült áttörnie a 440 forintos ellenállási szintet, amely már többször megfogta az előző napokban - mondta az elemző.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!