Erősödéssel zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók kedden, amikor továbbra is a brit EU-tagsággal kapcsolatos csütörtöki népszavazás várható kimenetelével összefüggő legfrissebb felmérési adatok befolyásolták a trendet.
MTI, 2016. június 21. kedd, 18:18
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 0,39 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,55 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,69 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,79 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója pedig 0,94 százalékkal erősödött.

A vezető európai tőzsdék zárásakor, közép-európai idő szerint 17.30 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,46 százalék (74 cent) csökkenéssel 49,91 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK