Az elhúzódó rossz időjárás, no meg a spekulációk 53 dollár fölé növelték az olaj hordónkénti árát New Yorkban, ám ezúttal ez nem tudta meggátolni a részvényindexek emelkedését. Az olajpapírok töretlenül növelték értéküket, s bár a légitársaságok és az autógyártók részvényei nem tartoztak a befektetők kedvencei közé, komolyabb esést nekik sem kellett elkönyvelniük. A DaimlerChrylser például sokkal inkább azért veszített értékéből Frankfurtban, mert a társaság mindenáron megpróbálja az EADS és a Thales összeolvadását megakadályozni. Az óráiról ismert Richemont SA azzal nyerte el a befektetők bizalmát, hogy eladta a British American Tobaccoban meglévő részesedését. A Publicis Groupe SA papírját a UBS segítette előre az emelkedőn a felminősítésével, a bank szerint ugyanis a reklámcég túl van a nehezén.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!