Erősödést vetítenek előre az ázsiai tőzsdék

Többnyire erősödtek a vezető tőzsdemutatók Ázsiában, ugyanazért, amiért Amerikában emelkednek a határidős mutatók és Európában is erős nyitást valószínűsítenek az elemzők, és drágul az olaj: megnyugvással nyugtázták a piacok, hogy az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap kisegíti a súlyos adósságokkal küszködő Írországot.
MTI-Eco, 2010. november 22. hétfő, 08:34
Fotó:

Tokióban a Nikkei közel egy százalékos erősödéssel öthavi csúcsra, 10.115,19 pontra emelkedett záráskor. A szöuli Kospi 0,2 százalékos erősödéssel fejezte be a kereskedést, a hongkongi Hang Seng 0,4 százalékos csökkenésben volt a tokiói záráskor, a sanghaji összetett mutató 0,2 százalékkal emelkedett. Az amerikai határidős indexek felfelé indultak hétfő reggel: a DJIA 0,44 százalékkal, az S and P 0,48 százalékkal, a Nasdaq 0,56 százalékkal erősödött. Pénteken a DJIA 0,20 százalékos, az S and P 0,25 százalékos, a Nasdaq 0,15 százalékos növekménnyel zárt.

Hétfő reggelre az olaj ára 82 dollár fölé emelkedett két heti csökkenés után, mert a dollár gyengült az ír mentőcsomag körvonalazódásának hírére, miközben a befektetők optimistán ítélik meg a gazdasági kilátásokat. Röviddel 8 óra előtt egy euró 1,3753 dollárt ért, pénteken későn 1,3673 dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK