A délelőtt publikált magyar makroadat kisebb izgalmat okozott a piacon, de - bár az ipari termelési mutató alaposan alulmúlta a várakozásokat, úgy tűnik már be volt árazva a forint árfolyamában - mondta el Csajbók Róbert, az ING Bank devizakereskedője. A forint és a régiós devizák enyhe erősödése a dollár gyengülésével párhuzamosan ment végbe, ami a viszonylag továbbra is jó nemzetközi befektetői hangulattal magyarázható. Úgy tűnik, a piac egyelőre nem foglalkozik komolyabban azzal a hírrel, miszerint Ukrajna az elnöki tárgyaló szerint valószínűleg nem, vagy csak késve kapja meg az IMF-hitel következő 3,8 milliárd dolláros részletét. Az euró/forint egyébként meglehetősen szűk sávban mozgott kedden is, a kurzus 270,70 és 272,55 között változott a nap folyamán. A kereskedő nem bízik túlságosan egy tartósan 270 forint alatti euróárfolyamban, szerinte a forintban most inkább a gyengülés lehetősége van meg. Délután négy óra körül egy euró 270,80, egy dollár 187,30/40, egy svájci frank pedig 178,80 forintot ért. Erre utalhat az is, hogy a feltörekvő devizák az elmúlt két hónapban már nem nagyon tudták a korábbi hónapokban produkált erősödést folytatni, pedig közben a részvénypiacok tovább tudtak emelkedni - mondja Csajbók Róbert. Az euró/forint már júliusban benézett a 270-es szint alá, de azóta gyakorlatilag nem tudott lejjebb menni, mindez pedig intő jelzés lehet arra, hogy a feltörekvő devizák árfolyama a következő időkben a gyengülés útjára lép - teszi hozzá a kereskedő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!