Erősödhet a forint

Viszonylag eseménytelen a péntek reggeli forintpiac, 270 forint körül beragadt az euró forintárfolyama.
NAPI, 2010. február 26. péntek, 10:07
Fotó:

Éjjel 271 forintig felment az euró árfolyama, de kevés esemény történt a forintpiacon, a 270-es szint köré beragadtunk - mondta el Csajbók Róbert, az ING kereskedője a Napinak, hozzátéve, hogy ami befolyásolhatná az euró-forint árfolyamot, az az euró-dollár árfolyam, ám ez mozdulatlan.

Nehéz megmondani, hogy mi következik, de az ING-nél némi euróval szembeni erősödésre számítanak a nap folyamán. A vártnál valamivel rosszabb munkanélküliségi adat az üzletkötő szerint csak kis mértékben befolyásolhatja az árfolyamot, amíg a forint együtt mozog a régió más valutáival.

Péntek délelőtt 10 órakor 270,75 forintot adtak egy euróért, a dollár árfolyama 199,50 forint volt, a svájci franké 185,00 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK