A csütörtöki kereskedési nap végére erősödött némileg a forint, a napközben 296 körül vibráló eurójegyzés délután negyed öt tájban 295,50-re jött le - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Ugyanekkor a dollár egysége 225,70, a svájci franké 242,10 forinton állt, az euró/dollár 1,31-en stagnált.

A szakember arra számít, hogy amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban arról is beszél majd, hogy valóban Matolcsy György lesz az új MNB-elnök, a forint árfolyama - követve a "buy the rumour sell the news" elvet - némi erősödéssel reagálhat vagy stagnálhat. A parlament gazdasági bizottsága délután két órai kezdettel hallgatja meg Simor András utódját, az ezen az eseményen elhangzottak viszont érdemben mozdíthatnak a jegyzésen. (Az egyelőre bizakodásra adhat okot, hogy Matolcsy ma kifejezetten óvatosan nyilatkozott MNB- és devizatartalék-ügyben. A szerk)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!