A Reuters hírügynökség által megkérdezett tőzsdei szakértők az európai kereskedés kezdete előtt bő egy órával a londoni FTSE-100 indexre változatlan nyitást jeleztek előre, a frankfurti DAX indexre pedig 10-14 pont, 0,1 százalék, illetve a párizsi CAC-40 indexre 5 pont, 0,1 százalék emelkedést.

A Dow Jones hírügynökség, a City Indexre hivatkozva, a londoni FTSE-100 indexre egy pont emelkedéssel, 6846 pontos nyitást jelez előre, a frankfurti DAX index 5 ponttal 9946 pontra, a párizsi CAC-40 pedig egy ponttal 4531 pontra nőhet nyitáskor.

A válság kezdete óta a jegybankok mindent megtesznek a befektetők megsegítésére - mondta a Nordea Bank elemzője. Az ECB a legutóbbi hírek szerint továbbra is ezt kívánja tenni - tette hozzá. "Vagy a gazdasági helyzet javul, vagy a jegybankok segítenek - jó ez így is, úgy is" - fogalmazott.

El nem tudom képzelni mi tudna nagyobb árfolyamesést előidézni a folyamatosan felfelé törekvő értékpapír piacokon - idézi a Dow Jones hírügynökség Michael Hewsont, a CMC Markets UK elemzőjét.

Kedden az európai indexek nyereséggel zártak, a londoni 0,43, a frankfurti 0,49, a párizsi 0,06 százalékkal emelkedett. Az euróövezeti indexek közül az FTSE Eurofirst 300 0,17 százalékkal, 2008 óta a legmagasabb szintre, az Euro Stoxx 50 0,11 százalékkal erősödött. New Yorkban az S&P-500 index kedden új rekordértéken zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!