Bár a jegybank tegnap kiadott közleményében az szerepelt, hogy "az MNB nyíltpiaci műveletekkel is támogatja a piaci likviditáshiány enyhülését és az állampapírpiac mielőbbi konszolidációját", megfigyelők szerint a központi bank csak az állampapírpiacon avatkozott be (hosszabb futamidejű kötvények vásárlásával), a devizapiacon nem. Az állampapírpiaci intervenció jól sikerült, a forint esése megállt, s az erősödés kedd délelőtt is folytatódott. Az euró 261,30/50 forinton nyitott ma a bankközi devizapiacon, s később 259,80-260,10-re gyengült az árfolyam; a hazai fizetőeszköz sávközéptől számított helyzete 7,46-7,39 százalékról 8,8 százalék körüli szintre erősödött. Az emelkedésben az állampapírpiaci vételek mellett a zloty izmosodása is közrejátszik - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. A szakember szerint a devizapiac által árgus szemekkel figyelt állampapírpiac még nem nyugodott meg, ott csak kis tételek cserélnek gazdát, s hasonló a helyzet a bankközin is. Úgy tűnik, hogy jelenleg 258,50-nél masszív ellenállás tapasztalható, azaz ennél lejjebb nemigen mehet az euró jegyzése, míg a sáv tetejét a 262,50-263-as szint jelenti. Délelőtt a dollár egységével 226,80-227,10 forinton folyt a kereskedés a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!