Az euróval és a svájci frankkal szemben erősödött a forint. Az eurót péntek reggel hétkor 304,53 forinton jegyezték, három órával később 304,15 forinton. A frank árfolyama közben 253,27 forintról 252,83 forintra csökkent.

A dollárral és a jennel szemben viszont gyengült a magyar deviza. A dollárért reggel 242,74 forintot kellett adni, délelőtt 243,99 forintot. A jen jegyzése 2,0593 forintról 2,0678 forintra nőtt.

Az euró árfolyama délelőtt tízkor 1,2461 dollár volt, az euró napi szinten 0,66 százalékot gyengült a dollárral szemben.

Az árfolyamok Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének pénteki nyilatkozata miatt változtak. Draghi délelőtt egy konferencián elmondta, hogy a következő hónapokban nem várható erős gazdasági növekedés az eurózónában, ez gyengítette az eurót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!