Erősödéssel nyitotta a hetet a forint, a hétfői nyitáskor 288-289 forint között mozgott az euró jegyzése, azóta folyamatos erősödés mutatkozik, jelenleg 286,20 forintot kérnek egy euróért a bankközin - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizatradere. Amennyiben a nemzetközi helyzet nem válik még negatívabbá lehet tere további erősödésnek is, akár a 285-ös szint alá is, azonban Ruzsonyi szerint a mai napot inkább a várakozó álláspont jellemzi majd, a piacok a ma záruló kormányülés utáni bejelentésekre várhatnak. A szakember úgy véli: a piacokat megnyugtató kommunikációra lehet számítani a kormány részéről. Egy dollár 239,70, egy svájci frank 206,00, egy angol font 346,00, 100 japán jen 262,00 forintot ér jelenleg a bankközi kereskedésen. Régiós szinten a zloty a forinttal együtt erősödik, a régiónak is jót tett tehát a forint erősödése. A dollár-euró keresztárfolyam 1,1950-es szintekre került vissza az ez alatti szintekről - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!