A keddi kereskedésben a mennyiségi enyhítés (quantitative easing) lehetősége került fókuszba, ez vezeti a piacot - mondta a Napinak Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. Egyebek mellett ennek is köszönhető a szakember szerint, hogy komolyabb esést nem tud produkálni a piac és egy esetleges spanyol leminősítés is csak kisebb hullámot okozhat.


Az euró elég jól teljesített a nap folyamán Csajbók szerint, amit a dollár folyamatos gyengülésének is köszönhetett. A forint a délelőtti 278,56-os szint után délután háromnegyed öt körül elkezdett lendületesebben erősödni az euróval szemben és öt óra után már 276,80-nál járt az árfolyam kurzusa. A zöldhasúért 203,97 forintot adtak 1,3568 dolláros euróárfolyam mellett. 

Az euró/svájci frank árfolyama kedden 1,3163 és 1,3290 között mozgott, délután 1,3242 frankba került egy euró. A frankot 210,60 forinton jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!