Erősödik a forint

Stagnáló kezdés után, délutánra erősödni kezdett a forint.
NAPI, 2012. június 20. szerda, 16:21
Fotó: Napi.hu

Álmosan kezdte a napot a forint, a délutáni órákig nagyjából stagnált az árfolyam. Ekkor azonban az MNB megerősítette, hogy egyetértés van közte és a kormány között a jegybanktörvénnyel kapcsolatban, ami lökést adott a hazai valutának - mondta Ruszonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.

Szerinte innentől az IMF és az EU oldalán pattog a labda, pozitív visszajelzés esetén pedig további forinterősödés várható. Ruzsonyi szerint a görög kormány megalakulásának híre is felfelé lökte a forint árfolyamát, azonban ennek nem volt akkora hatása, amit jól mutat az is, hogy a régiós devizák közül a forint erősödött a legjobban, de az is, hogy az euró-dollár árfolyam sem ugrott meg a hír hallatán. A forint árfolyamára jelenleg az esetleges rossz nemzetközi hírek (pl. a görög válság elhúzódása, a spanyol mélyülése) jelenthetnek veszélyt Ruzsonyi szerint, ám ilyen hírek egyelőre nem érkeztek. Ennek megfelelően délután négy órakor 286,4 forintot ért egy euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2012.06.20 17:03

Pedig minden "szakértő" megírta itt kétnapja, hogy esni fog. Ideje lenne bocsánatokat kérni. Az összes pénzemből eurót vettem az itt leírtak miatt. Megyek pereskedni!
Komolyan: a forintot alaposan támasztja alulról a külker aktívumunk meg a világon egyedülálló pozitív reálkamat. A mostani alacsony árfolyam egy hosszantartó lejárató, hitelrontó kampány eredménye. Ha csak egy jelentős befektető is átlát ezen (mint a Templeton), akkor már az emelkedésére játszani többet hozhat, mert a sok birka, aki beszopja a magyar államcsőd álhíreit, az mind későn fog kapcsolni, és ezért bukni fog. És még ahhoz is hülyék, hogy pereskedjenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html