Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénteki 292,73 forintos euróárfolyamhoz képest fél tíz körül 292,30-ig erősödött a magyar deviza. A dollárral szemben is hasonló pályát írt le a forint: a kora reggeli kismértékű gyengülés után erősödni kezdett a magyar fizetőeszköz, jelenleg 219,55 forinton jegyzik a zöldhasút a pénteki 219,83 forint után, miközben az euró/dollár kurzusa nagyjából a péntek késő délutáni szinteken, 1,3320 körül mozog. Egy svájci frank 235,44 forintot ér.

A régiós devizák közül a román lej és a lengyyel zloty a péntek délutáni szinthez képest gyengébb szinten mozog az euróval szemben, míg a cseh korona erősödik.

Reggel nyolc órakor megjelent egy német termelői árindex, ami a várttól kissé elmaradt: a decemberi érték éves alapon a várt 1,7 százalékkal szemben 1,5 százalékkal nőtt a novemberi 1,4 százalék után. Hó/hó alapon a várt stagnálás helyett a novemberi 0,1 százalékos csökkenés után decemberben 0,3 százalékkal mérséklődtek az árak.

Emellett a piacok még a délután öt órakor kezdődő Ecofin találkozóra figyelhetnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!