Az eurót hétfőn reggel 279,01 forinton jegyezték a vasárnap esit 279,25 után. A dollár jegyzése 221,47 forint 220,74 forint után. Az eurót hétfőn reggel röviddel hét óra előtt 1,2596 dolláron jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben az előző éjszakai 1,2627 dolláros jegyzés után. Az euró 12,01 százalékkal áll év eleji árfolyama alatt. A dollár és a jen gyengülése jellemezte az elmúlt hetet az ezen a héten kezdődő tőzsdei jelentési periódusnak megelőlegezett kedvező adatok reményében erősödő kockázatvállalási hajlandósággal, az emelkedő tőzsdei árfolyam indexekkel párhuzamosan. Az amerikai tőzsdeindexek sorában a S&P-500 például az idei legnagyobb heti emelkedését érte el, 5,4 százalékot, de a DJIA-30 index is 5,2 százalékkal erősödött.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!