Az eurót 289,62, a dollárt 230,22 forinton jegyezték, míg egy svájci frank 241,29 forintot ért. A régiós devizákkal összehasonlítva a forint valamivel jobban teljesített, kereskedők szerint a jegybanktörvény módosítása miatt, mert ezáltal Magyarország közelebb kerül az IMF-megállapodáshoz. A felülteljesítésben szerepe lehet annak is, hogy pénteken várhatóan visszavonják az uniós kohéziós támogatás felfüggesztését.

A forint erősödésében benne van a korábbiakhoz képest valamivel jobb nemzetközi hangulat is, amit a görög választások eredménye idézett elő, valamint az, hogy a legjelentősebb feltörekvő gazdaságokat tömörítő BRICS-országcsoport (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) vezetői hétfőn bejelentették, növelni akarják országaik befizetéseit a Nemzetközi Valutaalapba (IMF).

Devizapiaci kereskedők azonban arra mutattak rá, hogy az euró jelenleg 1,26 dollár körül mozog, vagyis azokon a szinteken, ahol a görög választások előtt volt, tehát nem lehet nagy optimizmusról beszélni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!