A tegnapi, 268-as szintet közelítő csúcs után lejtmenetbe váltott az euró forintárfolyama, fél 11 után 262,90-263,20 volt a jegyzés - tájékoztatott a Hamilton üzletkötője. A szakember hozzátette: az egész régió erősödik, ami azzal magyarázható, hogy megnyugodni látszanak a kedélyek, s a befektetők újra a magasabb kamatozású devizák felé fordultak, legalábbis átmenetileg. Erősödött a zloty is, bár jóval rázósabb pályán: az euró jegyzése tegnap 3,9250 közelében tetőzött, majd délnek vette az irányt, ám ma reggel újra az említett csúcsot célozta be, hogy azután több lépcsőben 3,9060-ra süllyedjen. A kora reggeli szintekhez viszonyítva kissé erősödött az euró a dollárhoz képest, a keresztárfolyam 1,2070 körül járt. A dollár forintkurzusa lejjebb jött, a 222-es szinthez közelítő tegnapi csúcs után immár 218,10/30 az ár. A svájci frank egységét 167,00/20 forinton jegyzik a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!