A magyar deviza hétfő délután megkezdett erősödését továbbra is támogathatja az állítólagos befektetői találkozó híre - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci trédere. A Reuters értesülése szerint Államadósság Kezelő Központ négy nemzetközi pénzintézet - a BNP Paribas-t, a Citigroupot, a Deutsche Bankot, valamint a Goldman Sachsot - kérte föl befektetői találkozók szervezésére. A hírügynökség szerint a találkozók célja nem egy közelgő devizakötvény-kibocsátás.

Kérdés, hogy meddig tarthat az emelkedés - fogalmazott a tréder, aki ugyanakkor középtávon továbbra is a 290-300 forintos sávba várja az eurót. A mostani elmozdulások pillanatnyi hangulatingadozások eredményei, a gyengülő trendet illetően fordulatra egyelőre nem számíthatunk a kereskedő szerint.

Míg az euróért 293,60 forintot kértek, a dollárt 219,50, a svájci frankot pedig 237,80 forinton adták. Az euró/dollár jegyzés 1,3375 körül tartózkodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!