A reggeli órákban 308,7-es szinten jegyezték az eurót, majd az első másfél órában nem történt semmi érdemleges, csak pár szokásos kereskedési ügyletet bonyolítottunk - mondta érdeklődésünkre Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Ezt követően azonban elindult egyfajta pozíciócsökkentés és egészen 306,5-ig erősödött az árfolyam.

Jelenleg a kivárás a jellemző, hiszen csütörtökön és pénteken is fontos makroadatok jelennek meg. Ilyen, hogy csütörtökön dönt az alapkamat mértékéről az Európai Központi Bank (ECB), és bár itt nem várható nagy meglepetés Csajbók szerint, ám az azt követő sajtótájékoztató már befolyásolhatja az árfolyamokat. Hasonló a helyzet a pénteken megjelenő amerikai statisztikákkal: az elemzők 7,1 százalékos munkanélküliségi adatot és 184 ezer új munkahelyet várnak a mezőgazdaságon kívüli szektorokban. A szakértő szerint jelenleg az a furcsa helyzet állt elő, hogy egy rossz adat okozhat erősödést a piacokon, mivel ez azt jelenthetné, hogy a Fed esetleg halogatja a jelenleg havi 75 milliárdos eszközvásárlási programjának a csökkentését, míg egy jó adat előrehozhatná ezt.

Az ING devizapiaci kereskedője szerint várhatóan így sem lesz 305-nél erősebb euróárfolyam a héten, kivéve ha kiugró adatot produkál az amerikai gazdaság.

Délelőtt 11 óra előtt pár perccel egy euró 306,9, egy font 369,5, egy dollár 227, egy svájci frank 251, míg a japán jen 2,2416 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!