Erősödik a forint, olcsóbb a CHF

Tart a pozitív hangulat, de nem várható 260 alatti eurókurzus.
NAPI Online, 2008. március 11. kedd, 11:16
Fotó:

A hétfő délutáni, 264 körüli szintekről kedd délelőtt 261,85-ig süllyedt az euró forintjegyzése a bankközi devizapiacon.

A vártnál hajszállal jobb inflációs adat nem sok vizet zavart, a korábbiaknál kissé pozitívabb hangulat azonban kitartani látszik, bár ettől még fog 260 forint alá visszatérni az euró árfolyama - fogalmazott Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Hozzátette: az állampapírpiacon apadtak ugyan a hozamok, ám kereslet továbbra sincs.

Délelőtt 11 óra tájban az uniós közös deviza egysége 262 forinton állt, a svájci frankot 167, a zöldhasút 170 forint alatt jegyezték, miután az euró/dollár keresztárfolyam 1,5430-ra kúszott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK