A részvénypiac forgalma 11,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a múlt csütörtöki záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy a hét első kereskedési napján a nyugat-európai indexekkel összhangban, közepes forgalom mellett erősödött a BUX.

Az emelkedést a több mint 4 százalékot erősödő Mol vezette - fejtette ki a szakértő, hozzátéve, hogy nem egyedi hírek miatt, hanem inkább "technikai alapokon" emelkedett az olajpapír árfolyama, és az erősödés katalizátorai a shortzárások voltak. Ballai Zoltán elmondta, hogy a BUX index jelentős emelkedéséhez az OTP és a Magyar Telekom is hozzájárult.

A Mol 550 forinttal, 4,32 százalékkal, 13 290 forintra erősödött, 5,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 50 forinttal, 0,94 százalékkal, 5350 forintra nőtt, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,45 százalékkal, 419 forintra emelkedett, forgalma 422,2 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 111 forinttal, 2,85 százalékkal, 4010 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1550,21 ponton zárt kedden, ez 11,80 pontos, 0,77 százalékos emelkedés a múlt csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!