A mai nap elmaradt - értékelte a bankközi keddi forgalmát Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

A piacot az sem lepte meg, hogy a Standard & Poor's után kevesebb mint 24 órával a Moody's is leminősítette Magyarország hosszútávú adósságbesorolását.

Az újabb leminősítésre az euró mindössze 40 fillérrel drágult 309,70 forintra, de ez is átmenetinek bizonyult. Nagyobb hatással volt a régiós devizák visszafogott erősödése, így délután öt óra előtt már 308,50 forinton állt az euró egysége, ami az egy nappal korábbinál 3 forinttal alacsonyabb. A hétfő délutáni szintekhez képest olcsóbb lett a dollár és a svájci frank is, előbbi 232,50, utóbbi 204,10 forintra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!