A pénteki állampapírpiaci fejlemények után valamelyest lenyugodott a forintpiac, egy euróért 263,80/264 forintot adtak hétfőn délelőtt 10 óra előtt a piacon - mondta Geszti Pál, az ING devizatradere a Napi Online-nak. A magyar devizának jót tett, hogy az állampapírpiacon már nem akartak eladni külföldiek, amit a piac pozitívumként értékelt. A kereskedő szerint a következő napokban az oldalazva erősödés jellemezheti a forintot. A forinttal együtt erősödött a török líra és a zloty is. Egy dollárért 195,50 forintot, egy svájci frankért pedig 172 forintot adtak hétfőn délelőtt 10 óra előtt Budapesten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!