Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden a legerőteljesebb devizapiaci árfolyam-befolyásoló tényező az Európai Bizottság soros, téli gazdasági prognózisa volt. A Bizottság egyértelműen pozitív előrejelzést tett az euróövezeti és az uniós gazdasági növekedési kilátásokra.

A dokumentum szerint Magyarország az idén és jövőre is 2,1 százalékos GDP-növekedésre számíthat. A jelentés hangsúlyozta, hogy a gyorsuló növekedés elsősorban a belföldi kereslet élénkülésének köszönhető. A dokumentum szerint a magyar GDP-arányos államháztartási deficit sem az idén, sem jövőre nem fogja meghaladni az uniós stabilitási és növekedési paktumban rögzített 3,0 százalékos küszöbértéket.

A forint már a jelentés közzététele előtt mintegy másfél órával erősödésnek indult a zlotyval és a cseh koronával együtt. Az euró jegyzése ekkor 310 forint feletti szintről 309 alá csúszott le. Kedden az euró jegyzése 310,83 és 308,44 között alakult. A múlt héten 314 forint felett is járt az euróárfolyam.

A dollárt a kora reggeli 225,93 forint után 224,69 forinton, a svájci frankot 254,21 forint után 253,60 forinton, a japán jent pedig 2,2044 forint után 2,2020 forinton jegyezték délután négy órakor.

Az euró erősödött kedden, jegyzése a kora reggeli 1,3736 dollárról délutánra 1,3761 dollárra emelkedett.

Kedden a lengyel zloty 0,14, a cseh korona 0,05 százalékkal erősödött az euróval szemben, a román lej pedig 0,02 százalékkal, a török líra 0,36 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!