Erősödött Amerika

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 11. kedd, 23:24
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 113,99 ponttal, 0,44 százalékkal, 25 971,06 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutatója 10,96 ponttal, 0,38 százalékkal emelkedett, és 2888,09 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 45,1 ponttal, 0,57 százalékkal erősödött, és 7969,26 ponton zárt.

A trendet elsősorban az alakította kedd estig, hogy az elmúlt napok vesztesége után drágulni kezdtek a technológiai és a kiskereskedelmi ágazat cégeinek részvényei. Befolyásolta az is, hogy a Florence hurrikán közeledte miatt a biztosítók részvényára csökkent, a barkácsáruházakat működtetőké viszont emelkedett. A kőolaj 2,5 százalékos drágulására emelkedtek az energiaipari cégek részvényárai.

Az amerikai Integrated Device Technology Inc. (IDT) árfolyama csaknem 11 százalékkal emelkedett arra a bejelentésre, hogy a céget 6,34 milliárd dollárért felvásárolja a világ második legnagyobb autóipari chipgyártója, a japán Renesas Electronics Corp. az önvezető járműtechnológiai fejlesztésekhez szükséges adatátviteli technológia megszerzése érdekében.

Kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK