A Mol 34 forinttal, 1,15 százalékkal 2980 forintra erősödött, 773,5 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,35 százalékkal 11 410 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 452 forintra csökkent, forgalma 274,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,29 százalékkal 5250 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A délelőtti órákban az iránykeresés volt jellemző, a részvénypiacok az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülését várták. Ezután inkább pozitív irányba indultak az árfolyamok, a nyugat-európai és az amerikai tőzsdék emelkedtek, ezt követte a BUX is - mondta Priegl Máté Ervin, az OTP senior kereskedője az M1-en.

A vezető részvények közül a Mol erőteljesebben tudott emelkedni, de az OTP és a Richter is pluszban zárt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!