A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 356,29 pontos, 1,93 százalékos emelkedéssel, 18 781,01 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 16,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kedvezően fogadta a piac a Kúria devizahitelekkel kapcsolatos döntését, a határozat közzététele után emelkedett az OTP részvények árfolyama - kommentálta az eseményeket Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI-nek. Hozzátette: a döntés kivette a szerződések semmisségének a kockázatát, a devizaadósoknak törleszteniük kell.

A döntéssel kapcsolatos elemzői értékeléseket itt olvashatja.

Az OTP részvények ára 116 forinttal, 2,77 százalékkal 4311 forintra nőtt, forgalmuk 11,0 milliárd forintot tett ki. A többi blue chip is drágult: A Mol 335 forinttal, 2,37 százalékkal 14 495 forintra, a Telekom 4 forinttal, 1,37 százalékkal 295 forintra, a Richter 35 forinttal, 0,79 százalékkal 4490 forintra.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!