Az euró árfolyama reggel a péntek délutáni szintekhez nagyban hasonlító 248,50/80 forintos szinteken nyitott, ám háropmnegyed tízkor már körülbelül egy forinttal volt lejjebb az uniós fizetőeszköz. Délutánra kismértékben tovább erősödött a hazai deviza, vagyis az euró kurzusa további néhány tíz fillérrel került lejjebb, de a 247-es szintet nem sikerült átvinni. A zöldhasú szintén olcsóbb lett, a hazai jegyzés 186 forint alá süllyedt, az euró/dollár árfolyam ugyanis 1,33-ig szaladt fel, s később is csak visszafogottan korrigált. Kolba Miklós, az ING Bank tradere szerint a viszonylagos piaci csend a kedd délelőtt 9 órakor érkező inflációs adat előtti kivárásos taktikával is magyarázható. Amennyiben a makroadat a vártnak megfelelően alakul, úgy akár további forinterősödés is várható (itt a 246,00/50-es szint környékén alakulhat ki erős határ), míg ellenkező esetben ismét lejtőre kerülhet a forintkurzus - vélekedett a szakember. A NAPI Gazdaság elemzői prognózisa 5,95 százalékos éves novemberi inflációt valószínűsít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!