Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint tartani tudta a csütörtökön elért viszonylag erős szinteket, amely elsősorban a görög adósságválság enyhülésének és a kedvező amerikai makroadatoknak köszönhető.

Az euró/forint árfolyama pénteken 264,04 és 265,67 között mozgott , napközben egy Olaszországot elmarasztaló hír miatt ugortt meg az árfolyam, de az emiatti aggodalom hamar elmúlt, amit körülbelül 1 forintos korrekció követett a pozitív meglepetést okozó amerikai ISM adat miatt - monda Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa a Napi Gazdaság Online-nak. Késő délután a közös európai devizát 264,31 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 265,33 forinos szinthez képest.

Az amerikai makroadat hatására az euró/svájci frank árfolyama is 1,23 fölé ment, a svájci frank/forint kurzusa pedig a 215 forintos szint alá süllyedt. Az alpesi devizát péntek késő délután 214,96 forinton jegyezték az egy nappal korábbi 217,40 forint után.

Az amerikai dollárért 182,10 forintot adtak késő délután a nemzetközi devizapiacon, míg a dollár/euró kurzusa 1,4516-os szint körül mozgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!