Erősödött a forint

Erősödött a forint az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollárért minimálisan kellett többet adni a hétfői helyzethez képest.
Napi.hu, 2016. január 19. kedd, 09:45
Fotó: Reuters

Az euróval szemben reggel 8 óra után vett lendületet a forint, a hétfői 315,31 forintos euróárfolyam közeléből 314,81 forint körüli szintre erősödött a magyar fizetőeszköz szerda kora délelőtt.

A dollárral szemben 8 óra körül még gyengült a forint, egészen 291,24 forintig ment a kurzus, de délelőtt fél 10 körül az árfolyam visszatért a hétfői szint alá egy rövid időre. A zöldhasúért 289,63 forintot kértek a bankközi devizapiacon a hétfői késő délutáni 289,51 forint után.

A svájci frankkal szemben az erősödés már a hajnali órákban elkezdődött, reggel 8 óra körül a devizapár kurzusa ugyan visszatért a hétfői 288,08 forintos szinthez, de délelőtt fél 10 körül már ismét erősödött a forint az alpesi devizával szemben. Egy svájci frankért 287,65 forintot kértek.

Eközben az euró/dollár kurzusa is lejjebb került, 1,0870 dollárnál járt az euróárfolyam a hétfői 1,0891-hez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK