Az eurót a péntek esti 1,1584 dollár után hétfőn reggel nyolc órakor 1,1615 dolláron jegyezték. Csütörtökön a jegyzés még 1,18 dollár felett állt.

Az euró gyengülését az Európai Központi Bank (EKB) bejelentése idézte elő az eszközvásárlási program lejárati határidejének a meghosszabbításáról, bár a jelenleginél kisebb havi keretösszeg mellett - írta az MTI.

QP | Quality Placement

Az eurót a péntek esti 310,44 forint után hétfőn reggel nyolc órakor 310,22 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon. A dollár jegyzése 267,87 forintról 267,10 forintra, a svájci franké pedig 268,27 forintról 267,54 forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!