Erősödött a forint az euróval szemben

Az euróval szemben kissé erősödött, a dollárral és a svájci frankkal szemben viszont gyengült a forint hétfőn.
Napi.hu, 2015. május 4. hétfő, 19:36
Fotó: Reuters

Az euróért hétfő estére 0,2 százalékkal kellett kevesebbet adni, mint pénteken, ez 303,20 forintos euróárfolyamot jelent. A dollár és a svájci frankért viszont többet kellett fizetni az esti árfolyamok alapján. A zöldhasú esetében ez 271,66, a svájci frank esetében 290,84 forintot jelent, ami 0,3 illetve 0,2 százalékos gyengülést jelent a pénteki szintekhez képest. Hétfőn az euró/dollár kurzusa lejjebb került a devizapár jegyzése hétfő este 1,1160-nál járt a pénteki 1,1212 dolláros euróárfolyam után. Egy euró 1,0422 svájci frankot ért a bankközi devizapiacon, ami 0,4 százalékkal erősebb szint a péntekinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK