Erősödött a forint az MNB kamatdöntése előtt

A pénteki gyengülést követően erősödött hétfőn a forint a bankközi devizapiacon.
NAPI Online, 2007. október 29. hétfő, 10:39
Fotó:

A múlt pénteki gyengülés után - amikor az euró jegyzése 251 forint alól 251,50 fölé emelkedett sőt, egy amerikai szereplő akciója nyomán átmenetileg 253,50-en is megfordult a kurzus - korrigált a hazai fizetőeszköz. Reggel a Hamilton adatai szerint az árfolyam 250,40 forint alá is benézett, majd 251 felé vette az irányt. Az amerikai deviza egysége - az 1,4430 felett tetőző euró/dollár keresztárfolyam okán - 173,50 közelébe esett, majd 174 fölé tért vissza.

A piac kivár az MNB monetáris tanácsának mai kamatdöntése előtt annál is inkább, mert nagy a bizonytalanság. A NAPI Gazdaság által megkérdezett 10 elemző többsége tartást vár, de sokan azon sem lepődnének meg, ha a testület mégis csökkentené az irányadó kamatot.
A Reuters felmérése szerint ugyanakkora az esélye annak, hogy hétfőn változatlan marad a kamat mértéke, mint annak, hogy ismét csökken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK