Erősödött a forint is

A tegnapi 276 forint feletti szintekhez képest kissé süllyedt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 10:01

Csütörtök délelőtt 275 forint körül legyezett az euró a bankközin, azaz 1-1,5 forinttal lejjebb, mint szerda délután. A dollár 192,50, a svájci frank 181,70 forinton forgott - tájékoztatott Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője.

A szakember szerint fordulóponthoz érkezett a piac, ugyanis bár a globális lendület mostanra elfogyott, a kockázatkerülési hajlam még nem erősödött fel. Ebben a helyzetben nehéz megjósolni, merre mennek az árfolyamok, de Csajbók azon a véleményen van, hogy inkább korrekciós, azaz gyengülő fázisban lehet a forint, vagyis mindenképp 270 felett marad a jegyzés.

A Fed nyíltpiaci bizottságának kamatdöntési jegyzőkönyvében foglaltak nemigen befolyásolták a dollár euróhoz viszonyított pozícióját, sokkal inkább az arany drágulása játszott szerepet, a nemesfém jegyzése pedig a tőzsdék rosszabb teljesítménye miatt lódulhatott meg - vélekedett a trader.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK