Kisebb erősödésen van túl a forint, kedden a reggeli 268 feletti szintekről délutánra 267 alá erősödött az euróval szemben, ráadásul a régióban a legjobb teljesítményt produkálta. Pozitív hangulat jellemezte a piacokat, a görögökkel kapcsolatban jobbak lettek a kilátások - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.

Késő este sok minden eldőlhet: bizalmi szavazást tartanak Athénban, amelyen eldől, hogy megmaradt-e a szocialista kormánytöbbség, így az átalakított kabinet el tudja-e kezdeni az igen népszerűtlen ötéves megszorító program és privatizáció végrehajtását. A piac jelenleg bizakodó, vélhetően megmarad a kormánytöbbség. Ebben az esetben még egy kis erősödés benne van a forintban, de 265 alá alig nézne be az euró kurzusa - véli Ruzsonyi. Azonban, ha mégis elbuknák a szavazást, a globális hangulatromlás a forintot is gyengülő pályára tenné, bár ebben az esetben sem várható, hogy 270 fölé gyengülne a jegyzés.

A svájci frankkal szemben is erősödött a forint, délután 220 alá került az árfolyam. A dollár egységéért 185,6 forintot kértek el délután.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!